2 Oct 2010

De zomer op haar einde

Misschien is dit wel de periode van het jaar waar ik het meest van geniet. Het licht verandert en krijgt een warme gouden gloed terwijl er een kruidige geur van de grond opstijgt.
De kikkers zijn allang stil en daarvoor in de plaats hoor ik de ganzen in de lucht of het geklap van zwanenvleugels op het water. Nu overal is gemaaid, kan ik de fazanten weer zien en zo af en toe een egeltje dat al uitkijkt naar een geschikte plek voor als het echt kouder wordt.

Het aantal hardlopers en wandelaars op mijn geliefde pad neemt langzaamaan af maar degenen die ik nog tegenkom, zie ik genieten. Genieten van de nazomer met al zijn grilligheid zoals we die op dit moment ervaren. Dan is een dag zonder regen,waarop af en toe de zon de aarde nog even voorverwarmt voor het echt fris wordt, een kadootje.

Het is een feest om nu te mogen hardlopen. Ik geniet van alles om mij heen en haal diep adem. Heb ik de goede houding? Leun ik licht voorover, houd ik mijn bekken recht en mijn knieen laag?

Chi-running vraagt zowel concentratie als ontspanning en steeds vaker lukt het me om en tijdje achtereen in het juiste ritme te lopen. Het lopen kost ook steeds minder moeite en bijna ongemerkt neemt de afstand toe. Ik weet niet of het er in zit om daadwerkelijk ooit een marathon te lopen maar voorlopig geniet ik van de weg er naar toe.