29 Apr 2011

Eindelijk

Na een tijdje rust vanwege een steeds terugkerende blessure kan ik nu gelukkig weer volop trainen. Gelukkig maar, want om opeens te moeten stoppen met het hardlopen vind ik al moeilijk genoeg en om dat ook mijn eetpatroon drastisch aan te passen vind ik wel erg heftig.

Maar natuurlijk wil ik niet van 'blessure naar blessure lopen' en ik heb een plannetje waarmee ik nu hoop blessurevrij te blijven. Aan de ene kant werk ik aan verbetering van mijn techniek van chi-runnen terwijl ik aan de andere kant regelmatig een bezoekje blijf afleggen bij de chiropractor.

Na alle sneeuw van de afgelopen winter is het nu ook wel weer lekker om in de polder tussen het fluitekruid en de lammetjes te lopen. De laatste keer huppelde één van de lammetjes speels een paar stappen met mij mee. Door zulke momenten weet ik weer waarom ik iedere keer opnieuw begin na een blessure.

25 Apr 2011

Smoesjes..............

Natuurlijk zou ik kunnen aanvoeren dat ik erg druk ben geweest met de verbouwing van onze keuken, met het herstel van de zoveelste blessure of met de cursus Zweeds. De diepvries die bij vorst in de berging ging ontdooien gaf ook de nodige perikelen maar eigenlijk zijn dat allemaal smoesjes. Soms moet het maar gewoon gezegd worden; IK HAD EVEN GEEN ZIN!!!

Pfff, het hoge woord is eruit. Het zat er gewoon even niet in. Brood bakken en experimenteren in de keuken gingen gewoon door maar op de een of andere manier had ik niet het gevoel iets zinvols naar buiten te kunnen brengen. Noem het maar een blogblock.



Nu de keuken praktisch klaar is en de nieuwe oven geen verrassingen meer voor mij heeft, heb ik het laatste beetje inspiratie dat ik nodig had opgedaan tijdens een hele leuke workshop 'pasta maken' bij Nicoletta van la Cucina del Sole. Deze gnocci zijn helemaal gemaakt volgens het filmpje en waren vooral heerlijk met zelfgemaakte tomatensaus. Eigenlijk verwachtte ik dat het zwaar eten was maar dit bleek niet zo te zijn. Met het prachtige weer wat wij nu hebben kan ik helemaal niet meer wachten om lekker aan de slag te gaan met Italiaanse recepten.