8 May 2009

Pizza marguerita with peppadews

(voor Nederlandse vertaling naar beneden scrollen)

Two years ago, I went with my oldest one for one day to London just to look at a painting of Rubens in the National Gallery.


In the middle of the night we drove to the Hoek van Holland for a quick trip with the catamaran. It stormed that night and most of the passengers were seasick. The fact that we walked a couple of times to the snackcorner to get a plate of food (pasta with sauce) didn't help them.


The painting 'The judgement of Paris' was impressing and after wandering through the museum there was enough time for Harrods and a lunch. Although there are enough restaurants in London it still took some time to find one with a table for us. It was a very small restaurant and outside you could smell the tomato sauce and the herbs.The interior looked like the catacomben but in a modernised way. The food was just perfect; a crispy pizza marguerita with fresh basil and mozzarella di buffola on a tasty tomato sauce.

I've never forgotten that trip and those pizzas. In that small restaurant I've learned what it means to use just a few ingredients but of perfect quality. It's something I always try to practise when making my own pizzas.


Pizza marguerita with peppadews (makes 3)

pizza dough (Jamie Oliver: Jamie's Italy)
400 gr. bread flour
100 gr. semolina
1/2 tbsp. salt
7 gr. instant yeast
1/2 tbsp. cane sugar
325 ml. water tepid
1 tbsp. good olive oil

Combine all the ingredients for the dough in a big bowl. Knead it for 10 minutes till you get a satin soft and smooth dough. Leave it covered for 15 minutes. Make a ball for every pizza you're going to make. this amount of dough is enough for 3 pizzas.

Topping
good quality tomato sauce
fresh basil
2 mozzarella di buffola
a few peppadews
freshly grated parmesan cheese
1 tsp. good quality olive oil


Cover each pizza with the topping ingredients, sprinkle just a little bit olive oil over them and bake them in the oven (one by one) in 7 to 10 minutes (480 dgr. F./ 250 dgr. C.).

(Nederlandse vertaling)
Het is nu zo'n twee jaar geleden dat ik met onze oudste voor één dagje naar Londen ging om een schilderij van Rubens in the National Gallery te bewonderen. Midden in de nacht gingen we op pad naar de Hoek van Holland voor een korte reis met de catamaran.

Juist die nacht stormde het en de meeste passagiers werden ziek. Het feit dat wij samen af en aan liepen met borden heerlijk geurend eten heeft daar denk ik geen goed aan gedaan.


Het schilderij Het Oordeel van Paris was schitterend en indrukwekkend vanwege de vele details als je beter kende en op de hoogte bent van het verhaal. Na een korte zwerftocht door het museum was er nog tijd genoeg voor een bezoek aan Harrods en een lunch.

Hoewel er in Londen nu niet bepaald een gebrek is aan restaurants, hebben we toch nog behoorlijk lang moeten zoeken eer wij ergens een vrij tafeltje hadden gevonden. Het was een erg klein restaurantje en buiten kon je al de heerlijke tomatensaus en kruiden ruiken. Van binnen leek het op catacomben maar dan wel gemoderniseerd. Het eten was verrukkelijk; een flinterdunne krokante pizza marguerita met verse basilicum, mozzarella di buffola en een lekkere tomatensaus.


Het reisje met mijn dochter en de lekkere pizza vergeet ik niet zo snel. In dat kleine restaurant lieten ze zien dat je maar een paar ingredienten van goede kwaliteit nodig hebt. Het is iets wat is sindsdien altijd in mijn achterhoofd heb als ik zelf pizza's maak.

Pizza marguerita met peppadews

pizza deeg (Jamie Oliver: Jamie's Italie)
400 gr. tarwemeel
100 gr. semolina of griesmeel
1/2 eetlepel zout
7 gr. instant gist
1/2 eetlepel rietsuiker of basterdsuiker
325 ml. lauwwarm water
1 eetlepel goede olijfolie

Vermeng alle ingredienten voor het deeg in een grote kom. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot je een mooi satijnachtig glad deeg krijgt. Laat het afgedekt 15 minuten rusten. Als je pas veel later de pizza's wil maken, kun je het nu ook in de koelkast bewaren. Verdeel het deeg in evenveel bollen als je pizza's gaat maken. Deze hoeveelheid is geschikt voor drie pizza's van normale omvang.

Beleg
goede kwaliteit tomatensaus
verse basilicum
2 mozzarella di buffula
een paar peppadews
vers geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel goede kwaliteit olijfolie (extra vierge)

Bedek elke pizza met de ingredienten voor het beleg. Druppel er een klein beetje van de olijfolie overheen en bak ze in de oven in 7 tot 10 minuten. (250 gr. C.)

2 comments:

Monica said...

maar waar heb je nu dat potje peppadews vandaan? ik heb al her en der gekeken maar 't nog niet gevonden.....de pizza lijkt me heerlijk!

Monica said...

gevonden...! bij de kleinste AH hier in de stad........