31 Dec 2009

Keuzes maken

Al maanden van tevoren verheug ik mij altijd op de feestdagen en het aantal recepten dat ik hiervoor reserveer is altijd te veel. Geeft niets; volgend jaar is er gewoon weer een Kerst en een Oud en Nieuw.

Maar deze keer kwam er een onverwacht kadootje extra; sneeuw en niet eens een klein beetje ook. Daar hebben wij dan ook zoveel mogelijk van genoten. Stel je voor dat dit met al dat global warming straks nooit meer voorkomt! Dan wil je er toch alle uitgehaald hebben wat er uit was te halen?

Nou, dat hebben we ook gedaan. Maar ja, dan gaat de tijd snel en blijft er minder over voor het bakken van zoete broden en oliebollen. En ja, dan moet je keuzes maken.

Nu heb ik inmiddels ook wel een klein beetje genoeg van al het zoete en de tussendoortjes. Het zuurdesem stond te lonken op mijn aanrecht en kijk; daar heb ik nu wel weer trek in. Een eerlijke zachte zuurdesem boterham met een plak goede kaas.

Oliebollen zijn er natuurlijk wel maar 'niet zelf gebakken'(tsssssss). Dat komt volgend jaar wel weer. Als het kwakkelt met de Kerstdagen of misschien de zon zelfs wel schijnt?3 comments:

Lien said...

Ook voor jouw een geweldig nieuw jaar. Heerlijk lekker je eigen keuzes blijven maken en lak hebben aan 'wat van men moet'! tot volgend jaar!

Baking Soda said...

Wat een leuke foto! Voor jou ook een heel gelukkig en gezond 2010!
Gráág een lekker broodje met goede kaas!

feikje said...

Ja, weer gewone boterhammen met kaas na alle appelflappen en oliebollen. Dat loopt ook veel beter hard heb ik alweer gemerkt. Veel plezier met koken, bakken en hardlopen in 2010!
groet Feikje