18 Nov 2009

Handig hebbedingetje

Een starter als 'onze Elvis' in leven houden is geen probleem maar het gedoe van plakkerige brij in de gootsteen en de verstopte afvoer vind ik maar niks. Daarom mag Elvis niet meer op de aanrecht staan om twee maal per dag gevoed te worden maar is hij naar de koelkast verbannen. Hij wordt er alleen uitgehaald als er ook echt met zuurdesem gewerkt gaat worden maar dat moet nu wel beter gepland worden.

Voor die keren dat ik nog steeds bloem en water door mijn starter moet mengen heb ik inmiddels een handig hebbedingetje gevonden waar geen resten aan blijven plakken. Het is het neefje (nichtje?) van de danish whisk en het bevalt perfect om niet te grote hoeveelheden deeg mee te mengen zonder troep te maken.


En Elvis? Misschien mag hij nu weer terug naar de aanrecht maar daar slaap ik eerst nog een nachtje over.

4 comments:

Monica said...

Toevallig zag ik gisteren een filmpje over zuurdesem maken, en degene die dat demonstreerde had ook zo'n ding. "Handig" dacht ik, want die pollepels die slecht schoon te maken zijn, en dat geklieder in de gootsteen is inderdaad niet fijn. Maar..... nu komt de vraag die je verwachten kon: waar koop je zo'n slim geval??? ik hoor 't graag!
Groeten,

Marjoke said...

@ Monica,

ik heb mij voorgenomen om geen reclame op de weblog te maken omdat ik zo onafhankelijk mogelijk wil zijn. Als mensen om informatie vragen is dit wat anders.
Dit hebbedingetjes vond ik tijdens de training voor chi-running in een hotel in Oost-Voorne (het wapen van Marion). Het wordt daar als souvenir verkocht.

Baking Soda said...

Handig! Ben nog steeds op zoek naar een betaalbaar Danish whisk.. Grappig dat je op de gekste plekken handige gadgets tegenkomt, hij is leuk!

Lien said...

Ja zoiets heb ik ook gewoon in de kookwinkel, ik heb een kleine en een grote en gebruik ze erg veel. Gewoon in de kookwinkel gekocht (een platte garde noemde ze het geloof ik).
Hé Baking Soda, wat is een Danish whisk??