18 Apr 2010

we gaan vooruitOp de klok leven doe ik niet maar ik heb er wel een gruwelijke hekel aan om ergens te laat te komen. Op het werk ben ik iedere ochtend praktisch de eerste. Nu kan ik wel zeggen dat dit komt omdat ik de files wil voorblijven maar ik was ook altijd de eerste toen ik nog in mijn eigen woonplaats werkte en op de fiets naar het werk ging. Sterker nog; de meeste kinderen stellen het naar school vertrekken iedere ochtend zo lang mogelijk uit maar ook daar was ik al vroeg op het schoolplein lang voordat dit nodig was.

Op zich is dat voor mij natuurlijk helemaal geen probleem maar het wordt wel lastig als je met anderen vertrekt die er wél rustig de tijd voor willen nemen. Vooral de kinderen konden er vroeger helemaal kriegel van worden en het luidde bij aankomst op de plek van bestemming dan ook steevast: 'zie je wel, nu zijn we er weer veel te vroeg..........................'

Niet geheel gevrijwaard van enige zelfreflectie doe ik regelmatig mijn best om niet te vroeg van huis te gaan.
Daar heb ik onder andere de volgende methodes voor gevonden;

  • vooral vergeten waar je de auto de voorgaande dag hebt achtergelaten zodat je eerst nog een rondje door de buurt moet zoeken;
  • de documenten die meegenomen moeten worden door het hele huis verspreiden zodat deze op het laatste moment nog bij elkaar gezocht moeten worden;
  • te laat de badkamer gebruiken zodat je nu op zoonlief moet wachten.........................en dat duurt lang, geloof mij;
  • te lang wachten met tanken zodat je dit nét 's ochtends onderweg naar het werk nog moet doen en ongelooflijk lang in de rij staat bij de 'goedkope' pomp.
En u het mooie nieuws:
IK BEN VEEL TE LAAT VOOR BREAD BAKING DAY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rachel van Tangerine's kitchen heeft voor breadbaking day kleine broodjes als thema en de deadline was 1 april. Ik ben dus niet alleen een klein beetje te laat maar gigantisch.


Met deze krentenbollen van Notitie van Lien heb ik vandaag, in mijn eigen tempo, meegedaan. Ze zijn heerlijk en zullen hier in no-time verdwijnen.


En voor iedereen die in het buitenland zit en heimwee heeft naar de Hollandse krentenbollen: dit zijn de echte.

4 comments:

Lien said...

Haha ik zie je al in totale stress 's morgens je spullen bij elkaar zoeken. Een feest van herkenning, ik ben net zo'n vroegkomer, zélfs al doe ik mijn best net niet te laat te komen... ben er vaak nog eerder dan als ik dat niet doe.
Mijn kinderen zijn de slakkigheid zelve, wat vaak nogal wat irritatie wekt in combinatie met mijn 'schiet nou eens op'.
Als ik al die tijd op telt die ik in mijn leven door heb gebracht met wachten omdat ik te vroeg was... ach, had ik toen maar deze krentenbollen gehad bij het wachten.
Ik ga ze vandaag ook weer bakken, want het eerste schoolreisje komt er deze week al weer aan!!

Zachtlopertje... said...

Mmmmmm, die krentenbollen zien er wel erg lekker uit! Daar ben ik echt gek op.

Marjoke said...

Ja, ze waren ook in no-time op en als ik naar alle regen die vandaag op Koniginnedag valt, ga ik maar weer een berg bakken.
Geen rokjesdag maar krentenbollendag vandaag.

zonnemarie said...

Leuke site, leuke recepten. 'k Ben jaloers op jouw bakkunsten. Ik kijk regelmatig en word steeds weer verrast door de inhoud. Je staat bij mijn favorieten.