24 Jan 2010

Rozemarijn vis uit de oven

Eigenlijk wordt hier in huis veel te weinig vis gegeten. Zelf lust ik het heel graag maar manlief wil het alleen als het niet te veel naar vis (?)smaakt.
Tot nu toe bleef het dan ook altijd bij een flink gekruide viscurry, dat recept houden jullie nog te goed, of een lekker italiaanse bourride met vis en grote garnalen.

Maar zo af en toe wil ik toch wel gewoon vis zonder al te veel poespas. Dit recept is daar perfect voor en het is zo snel klaar dat het ook na een drukke werkdag nog gemaakt kan worden. Het dunne laagje bacon en de rozemarijn maken dat de vis smaak nog maar subtiel aanwezig is.

In bacon gewikkelde kabeljauw (Kook met Jamie door Jamie Oliver)
per persoon:
1 stuk kabeljauw of andere stevige witvis van ong. 200 gr. (2,5 cm dik en zonder vel of graten)
2 tot 3 plakjes doorregen rookspek
1 takje rozemarijn; naaldjes fijn gehakt
zwarte peper
geraspte schil van 0,5 citroen
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bestrooi de filets met de rozemarijn, citroenschil en peper. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op een snijplank, leg de filets erop en rol het pakketje dicht.


Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg daar de filets niet te dicht tegen elkaar in. Bak de filets 13 minuten in de oven tot het spek lekker krokant en mooi van kleur is.

2 comments:

Baking Soda said...

Hmm Lekker! Ik heb toevallig met kerst de klus van het bakken hiervan overgenomen van iemand maar in de oven is veel beter dan het gepiel voor 16 man op een fornuis.

Lien said...

Grappig is dat met vis eigenlijk, dat het naar vis smaakt hahaha, ach ik heb hier van die kinderen die zo redeneren.
Ziet er lekker uit (zelfs al eet ik geen varken)! Zelf vind ik vis erg lekker, maar ben weer geen fan van al die graten... ach ja een mens kan moeilijk doen of niet dan.