19 Jan 2009

Syllabub

(scroll naar beneden voor de Nederlandse vertaling)

When only looking at the word 'syllabub' and pronouncing it, you just know it must be fluffy and airy। And believe me, it is. This is a wonderful recipe for making ahead and impressing you guests.

Limoncello syllabub
2 limes, zested and juiced

75 ml limoncello

300 ml double cream

100 gr. caster sugar

12 amaretti biscuits

Mix the limoncello, limejuice and zest। Pour the cream in a big bowl and whip it with the sugar. Take it easy and don't whip it too fast. When it's starting to thicken, drizzle the lemonmixture and whisk until incorporated.

Pour the syllabub in 4 - 6 (depends on how greedy you are) glasses and leave them in the fridge for one night or at least 4 hours। Crush the amaretti and sprinkle over each dessert.


(foodmagazine Delicious april 2007)


Nederlandse vertaling

Als je alleen het woord 'syllabub al ziet en hoort, kun je vermoeden dat het licht en luchtig is. En dat is het ook; tenminste.......luchtig. Dit is nu net hét toetje om de avond van te voren te maken en vervolgens indruk op je gasten te maken.

Limoncello syllabub
2 limoenen, geraspt en geperst
75 ml. limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
300 ml. slagroom
100 gr. basterdsuiker
12 amaretti koekjes

Meng de limoncello met de limoenschil en het sap. Klop de slagroom zachtjes in een grote kom tot ze dikker begint te worden. Voeg nu, al kloppend, scheutje voor scheutje het limoncellomengsel toe. Zodra alles goed gemengd is, en lobbig, is het klaar.

Verdeel de syllabub over 4 tot 6 glazen en zet ze een nacht in de koelkast (of minstens 4 uur). Verkruimel de amaretti en strooi ze over de syllabub voor je het gaat opdienen.



No comments: